Followers

Isnin, 9 April 2012

Ahli baru kami





Assalammualaikum....setelah sekian lama tak mengupdate blog yg dah bersawang ni.ni nak kemas sawang,semak samun yg ada kat dalam rumah nie...hampir 8bulan rasanya tak masuk rumah ni...huhuhu...kemalasan melanda diri ini semasa peknen anak yg no2 ni...masak apa la lagi kan...ada masak cuma yang ringkas-ringkas je.Nasib baik la en.husband sanggup melayan kerenah isterinya yang mengada-ngada ni.memang tak boley nak buat apa la time tu.hanya mampu terbaring.memang lemah sangat-sangat peknen yang kali ni...Untuk pengetahuaan semua saya hari ni berpantang pada hari ke28...Lama betul la nak tunggu 44Hari.Nak balik cepat rumah sendiri...tapi saya bersyukur sangat-sangat sebab mak masih nak menjaga saya dalam pantang ni.nak berpantang sendiri mak dengan abah  bagi.jadi ikutkan je la.rasa macam menyusahkan mak dengan abah pulak rasanaya...Okey saya nak cite sikit.saya telah selamat melahirkan baby kedua saya pada hari selasa pada 13/3/2012.pada pukul 2.22 minit pagi.Dengan berat 3.21kg dan di beri nama NUR AINA DAHLIA BT MOHD KHAIRIL.Di hospital Pusrawi,Damansara.Memang pengalaman yg sungguh bermakna dan penuh cabaran dan dugaan.Sepatutnya due date baby ni pada 23/3/2012.Tapi memandangkan jantung baby lemah doktor sarankan saya kena induce.Takut apa-apa jadi pada baby.So say terpaksa ikut kata doktor.Menang sakitnya lain dari kakaknya.sakit yang teramat-amat sakit.Satu hari satu malam.Syukur masa tu ada suami yg sanggup temankan sehingga kedalam labor room dan sehingga sumenya selesai...suami yang banyak menenangkan saya semasa sakit.Dah selamat melahirkan baby cute ni hari yang sama dah bley balik rumah pd hari yg sama.esoknya misi datang rumah untuk buat rawatan susulan.Baby kena kuning plk.adoi la adik...kena pegi kk amik darah.so pegi la atas nasihat misi tu.dan keputusannya kena tahan wad 1hari.balik rumah misi buat laatan lagi...masih kena pegi kk amik darah  lagi.Baru seminggu usia baby dapat berita atok saya meninggal dunia.jadi nak tak nak nak balik juga kg.saya balik ke sungai petani kedah untuk melihat wajah terakhir atok saya.Atok tak dapat melihat wajah cicit yg kelimanya.Selepas semua urusan pengebumian dah selesai saya pegi kk kat sg.petani.kena pegi jugak sebab kuning baby tinggi.dah keputusannyan kena tahan wad selama 3hari.Balik klang kena amik darah lagi.Kuning baby normal pada hari ke20.Sunggu besar dugaan yg kali ni.Hanya mamu redha.Terima dengan hati yang terbuka...Okey  bley nak panjang2 lagi.baby dah panggil nak susu...
Nur Aina Dahli.Baru 1jam lahir



Tidur dibawah lampu biru.Hospital sultan abdul halim,sungai  petani,kedah

Baru 25 hari.

2 ulasan:

adda syuhada berkata...

alahaiii comel betul gmbar yg tido tertonggeng tu..cute jer..

fiza damia dahlia berkata...

addah:susah betul dia nak duduk dlnm tu.memangis e.ast sekali dr suruh buat mcm tu baru la dia diam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Recent Posts

Terdapat ralat dalam alat ini

RECENT VISITORS

Jalan-jalan Sambil Minum..Nah Segelas Kopi