Bahan-bahan:-)
750 - 850 ml air
410 ml susu cair (saya guna fresh milk)
600 gm tepung gandum
2 biji telor
3 - 4 sudu makan minyak
1 sudu teh garam
sedikit pewarna hijau
sedikit elmulco pandan2 helai daun pandan - untuk merenjis
Cara-caranya:-)
-Ayak tepung dan garam ke dalam mangkuk besar. Buatkan lubang ditengah-tengah tepung.
-Masukkan telor dan pukul dengan hujung garfu.
-Tuangkan susu, letak sedikit pewarna kuning dan air. Bancuh sampai larut kemudian tapiskan.
-Panaskan kuali leper, celup daun pandan ke dalam minyak dan renjiskan/lenser sedikit ke atas kuali.
-Tuangkan adunan roti jala menggunakan acuan bercorong membentuk jala.
-Masak 2 - 3 minit, bila dah lekang dari kuali, lipat empat dan angkat. Boleh jugak angkat dulu dan gulung seperti kuih dadar.

Tiada ulasan:
Catat Ulasan