Bahan-bahan:-)
Untuk Kulit
1Cawan Tepung Gandum
2Biji Telur
2Helai Daun Pandan
1 1/2 Cawan Santan @Susu segar
1Sudu Teh Garam
Sedikit Pewarna Hijau
1Sudu Majerin-Cairkan
Sedikit minyak untuk melenser pd kuali
Cara-caranya:-)
-Satukan semua bahan kulit kedalam pengisar dan kisar sampai halus dan tapis.
-Panaskan kuali dan lenserkan sedikit minyak dan sendukkan 1/2senduk adunan ke dalam kuali dan layangkan kuali agar adunan menjadi bulat dan tidak terlalu tebal.
-Masak adunan selama 2-3minit.Bila telah masak angkat adunan dan terus letak inti dan terus mengulung tepung tadi.
Bahan-bahan:-)
Untuk inti
1/2Biji Kelapa parut-Putih
1-2Keping Gula Melaka
Sehelai daun pandan
Sedikit Air
Cara-caranya:-)
-Masukkan semua bahan untuk inti kedalam periuk dan masak sehingga air kering.Bila telah kering masukkan dalam mangkuk dan sejukkan.Sedia untuk letakkan kedalam kulit nanti...
..............................fiZa DaMia YummY.................................
2 ulasan:
lama dah tak buat kuih ketayap.. sedap nampak tuu
petang ni merajinkan diri la buat..hehehe..
Catat Ulasan