Followers

Sabtu, 14 Mei 2011

Cup Cake Butter Strawberry


Salam..emm....cantik tak..cantikkan..hahaha perasan je saya nie.Cup cake nie untuk sikecil saya tu.Sejak tak sihat nie langsung tak nak makan.sakit perutnya tak hilang-hilang lagi.Puas dok fikir nak bagi makan ape.Puas tanya nak makan ape semuanya tak nak makan.Tetiba petang tadi saje2 je buat cup cake nie.Kot2 nak makan.Tapi makannya sikit je.Tak habis pon satu cup cake tu.Yg makan banyak mak usunya..Resepi nie saya main reka2 je.Fuhh menjadi allhamdullilah jadi...


 Bahan-bahan:-)
140Gram Butter
120Gram Gula Halus
2Biji Telur
1Sudu Teh Esen Vanilla
4Sudu Besar Susu Segar
200Gram Tepung Kek
1Sudu Balking Powder
Jem Strawberry-secukupnya


 Cara-caranya:-)
-Pukul butter hingga kembang.
-Tambahkan gula dan pukul hingga sebati.
-Masukkan telur dan pukul lagi.
-Masukkan esen vanilla,susu dan pukul lagi.
-Masukkan tepung kek dan balking powder yg diayak sedikit demi sedikit.Pukul lagi hingga sebati.
-Sediakan paper cup cake secukupnya dan masukan setengah adunan kedlm acuan kemudian masukkan 1 sudu jem strawberry.Selepas itu masukkan lagi sedikit adunan.Jangan penuh sgt nanti akan naik masa bakar nanti...
-Panaskan oven pada suhu 180c dan bakar selama 20-25minit atau hingga masak...
-Hiasalah mengikut kesukaan anda...



tgk la acu mia ni..

nie la mak usu mia yg di panggil acu

mia nape pandang camera mcm tu?
                                                  .................fiZa DaMia YummY....................

2 ulasan:

Naz berkata...

Assallamualaikum Fiza..

Wah! rajinnya bermain dgn icing.. Pandai deco cc... Nak 2 cc boleh?heheheee...

fiza damia berkata...

Waalaikumsalam...

Naz amik la...hehehe mia memang suka makan kek yg ada aising ni.nak suruh dia makan kena la buat...tapi masih belajar lagi..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Recent Posts

Terdapat ralat dalam alat ini

RECENT VISITORS

Jalan-jalan Sambil Minum..Nah Segelas Kopi