Salam petang sume.Nak hapdate cepat-cepat ni.sat g nak p mandikan si bunga saya.Resepi dari rakan fb saya.sangat-sangat menghargai kakak cayang.Resepi mudah dan sedap.Akak saya minta iin resepi kat sini ye.
Resepi Asal:kak riza
Bahan-Bahan:
-Kulit pastry readymade
-Daging kisar @ Ayam
-Sayur campur
-Isi ketam
Bahan Tumis:
-Cili benggala (merah,kuning,hijau)
-1Biji Bawang Besar-Potong Dadu
-2ulas Bawang Putih-Cincang
-2Sudu Butter
-1Cawan Susu cair
-2Cawan Cream Cheese
-Garam
-Lada hitam
Cara-cara:
-Tumis bahan-bahan tumis semua.tumis bawang besar n bawang putih hingga kuning.
-kemudian masukkan cili benggala yang di potong dadu.
-Masukkan bahan-bahan basah.
-Masukkan pula susu cair dan cream cheese serta garam.Kemudian kacau rata n tutup api.
-Ambil kulit pastry ready made masukan dalm pan dan isikan dengan bahan yg dimasak tadi.
-Lipat kuit pastry elok-elok.Dan sapu kuning telur diatas permukaan pai tadi.
-Bakar pada suhu 150c selama 25minit atau hingga masak dan perang permukaan kulit pai.
5 ulasan:
Adik....fiza wahhhh sib baik x sebut tulis lg trharu....apepu mmg sedapkan...
Sedapppppp kan.pndainya air tngn fiza....
Kak riza memang sedap sangat.apa2 pon tq resepi ye kak....
berbelit lidah nk menyebutnya..tp mcm sedap jer...
adda:memang sedap...simple je.
Catat Ulasan