Followers


Rabu, 1 Jun 2011

Taufu Jepun Lembut Kukus

 Salam..ni ha resepi yang dijanjikan tadi..mcm yang saya cakapkan tadi hari nie masak maik bakar-bakar dan dan stim je..rasa-rasa nak diet boleh la try resepi ni...tak guna minyal lansung..resepi asal dari umah kak jee yang popular dikalangan blogger..simple sesangat resepi ni..mcm kita basa abc..jon skodeng resepi kat bawah ni..
 Resepi asal:-)
Dunia dari Dapur Kak Jee


Olahan:-)fiza damia


Bahan-bahan:-)
1Paket Taufu
Cendawan Shitake-Saya tak guna
2Sudu Besar Sos Ikan
2Sudu Besar Kisap Manis
Daun Bawang-Potong Panjang
Cili Merah0Potong Dadu




 Cara-caranya:-)
-Panaskan periuk kukus.Biar air dalam kukusan mendidih dulu baru masukkan taufu.
-Kukus selama 7minit.
-Bila taufu sudah dikukus selama 7minit bolehlah letakkan sili merah,daun bawang,kicap dan sos ikan.Kukus lagi sebentar.
-Bila telah siap bolehlah keluarkan dan taburkan bawang goreng jika suka..
taufu yang digunakan


                           .......................fiZa DaMia YummY.........................

4 ulasan:

izahdaut berkata...

sah sah sedap... kalau restorn makanan cina ni slalu ada kan

Bungadamia berkata...

a ah la..klu kat restoran mkn cina mahal bukan main..kita buat sendiri berbaloi.beli taufu ni baru je rm1.20...klu mkn kat restoren mkn cina mau2 rm ke rm9 tau..

Bintang Mutiara berkata...

sedapnye.....suke sangat2 ni.. :)

jom singgah ke blog saye http://bintangmutiara.blogspot.com
dan follow ye.. :)

Bungadamia berkata...

Binang mutiara..tq..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

RECENT VISITORS

Jalan-jalan Sambil Minum..Nah Segelas Kopi