Bahan-Bahan:
3 ekor ikan selar sedang
4 biji cili hijau (dibelah dua)
2 biji tomato (dibelah dua)
4 biji cili hijau (dibelah dua)
2 biji tomato (dibelah dua)
4 keping asam keping
2 batang serai (diketuk)
Sedikit garam dan kunyit
Air secukupnya
2 batang serai (diketuk)
Sedikit garam dan kunyit
Air secukupnya
Bahan-bahan dihiris:
3 ulas bawang kecil
2 ulas bawang putih
2 sm halia
3 ulas bawang kecil
2 ulas bawang putih
2 sm halia
Cara:-)
-Bersihkan ikan dan ketepikan sebentar. Bubuh air secukupnya di dalam periuk dan masukkan cili hijau, bawang kecil, bawang putih, halia, asam keping, serai, daun kunyit, garam dan kunyit. Biar menggelegak baru masukkan ikan. Bila ikan masak, masukkan tomato pula. Biar lima minit, rasakan garam dan angkat.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan