Followers


Rabu, 27 Ogos 2014

Asam pedas utara / penang





Asam pedas utara /penang

Bahan-bahan:

ikan tenggiri
cili kering-rebus&blander
2ulas bawang putih-tumbuk
4biji bawang merah-tumbuk
1inci belacan-tumbuk sekali dgn yg lain
1biji timun-potong panjang
daun kesum
bunga kantan
nenas-saya x pakai x de stok
air mengikut kesesuaian

cara-cara:
masukkan semua bahan tumbuk kedalam periuk bersama cili kering yg sudah di blander.masukkan air,air ikut byk mana kuah yg kita nak kan.masukkan daun kesum,bunga kantan kedalam periuk sekali.akhir sekali masukkan ikan dan masak sehingga ikan masak.perasakan dgn garam,gula.saya x pakai perasa....

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

RECENT VISITORS

Jalan-jalan Sambil Minum..Nah Segelas Kopi