Followers


Selasa, 29 Mac 2011

Puding

Puding Karemel


Bahan-bahan:


400ml Susu segar@susu sejat
5 Sudu besar Gula Halus
3 Biji Telur
2 Biji Telur kuning
2-3 Titik esen vanilla


Karemel


5 Sudu Besar Gula
2 Susu Besar Air


Cara-cara:


Untuk Karemel:
-Masukkan gula dlm periuk dgn satu sudu air.
-Masak diatas api sederhana.Bila nampak gula sedikit perang masukan satu sudu air lagi.
-Masak sehingga perang
-Tuang dlm loyang


Untuk Puding:
-Masukkan telur dan telur kuning ke dlm mangkuk dan putar secara perlahan sambil masukkan gula sedikit demi sedikit.
-Kemudian masukan susu dan esen vanilla.
-Tuan ke dlm loyang diisi karemel tadi.
-Kukus dlm periuk kukus 25minit atau sehingga masak...

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

RECENT VISITORS

Jalan-jalan Sambil Minum..Nah Segelas Kopi