Resepi asal:-)zaidah
Bahan pastri
125gm butter
40gm gula icing
1 biji telur
220gm tepung gandum
1/2 sudu teh esen vanila
Cara-cara:-)
- Semua bahan diatas diadun menjadi doh.
- Bentukkan doh dalam acuan tart, cucuk-cucuk dengan garpu.
- Bakar selama 8-10 minit atau separuh masak pada suhu 175'C.
Bahan-bahan filling
1 Tin susu Cair F&N
1 Cwn Air Suam
1/3 Cwn Gula Pasir (Klu Suka Manis Tambah Lagi)
1 Sudu Kecil Esen Vanilla
4 Biji Telur A
Sedikit P'Kuning-Saya tak guna
Cara-cara:-)
1 Cwn Air Suam
1/3 Cwn Gula Pasir (Klu Suka Manis Tambah Lagi)
1 Sudu Kecil Esen Vanilla
4 Biji Telur A
Sedikit P'Kuning-Saya tak guna
Cara-cara:-)
- -Kacau Gula Dgn Air Suam,Bila Gula Dah Hancur Dan Agak Sejuk Masukkan Semua Bahan Lain Kacau Semua Hingga Sebati.
- Kemudian Tuang Ke Dlm Kulit Tart Yg Telah Dibakar Terlebih Dahulu N Bakar Semula 20 Minit-Suhu 180 Mengikut Oven Masing2..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan