Salam tengah hari.tengah hari ke.dah petang.huhuhu baru nak masukkan n3.sory la lambat rini..Harini sume laik ikan sambal ikan untuk si suami,sup ikan untuk si bambam dan ada ikan pekasam pehhh terangkat la...tak moh cite banyak meh tgk reseoinye:-)
Sambal ikan cencaru |
nengok mulut ikan tu.. |
Ikan pekasam. |
Ikan cencaru-lumur dgn garam dan kunyit goreng
5sudu cili blander
6ulas bawang merah-tumbuk
3ulas bawabg putih-tumbuk dgn sedikit belacan
1biji bawang besar-potong bulat
2keping asam keping
Garam n gula
Cara-caranya:-)
-kan digoreng terlebih dahulu.
-Tumis bahan tumbuk hingga garing kemudian masukkan cili blander tumis sampai garing dan pecah minyak.
-Bila sudah garing masukkan asam keping,garam dan gula.Masak lagi.
-Bila sudah masak tuang atas ikan yg digoreng tadi.Hiaslah dgn daun sup..
..................fiZa DaMia YummY...............
Tiada ulasan:
Catat Ulasan