Puding Karemel
Bahan-bahan:
400ml Susu segar@susu sejat
5 Sudu besar Gula Halus
3 Biji Telur
2 Biji Telur kuning
2-3 Titik esen vanilla
Karemel
5 Sudu Besar Gula
2 Susu Besar Air
Cara-cara:
Untuk Karemel:
-Masukkan gula dlm periuk dgn satu sudu air.
-Masak diatas api sederhana.Bila nampak gula sedikit perang masukan satu sudu air lagi.
-Masak sehingga perang
-Tuang dlm loyang
Untuk Puding:
-Masukkan telur dan telur kuning ke dlm mangkuk dan putar secara perlahan sambil masukkan gula sedikit demi sedikit.
-Kemudian masukan susu dan esen vanilla.
-Tuan ke dlm loyang diisi karemel tadi.
-Kukus dlm periuk kukus 25minit atau sehingga masak...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan