Karipap Daging
Bahan-bahan:
Untuk Kulit
4 Cwn Tepung gandum
2 Sudu Besar Majerin
Sedikit minyak masak
3 Cwn Air
1/2 Sudu Garam
Untuk Inti
Daging kisar
2 Biji Kentang-poong dadu
1 Biji Bawang-potong dadu
2 Ulas Bawang Putih-potong dadu
5 Sudu serbuk kari daging
Daun kari
Cara-caranye:
Untuk Kulit
-Panaskan minyak dlm periuk bersama2 majerin.
-Masukkan tepung kedlm mangkuk,letak garam dan letak majerin yg di cairkan bersama minyak tadi.
-uli tepung itu,kemudian masukkan air uli sehingga menjadi doh.
Untuk Inti
-Tumis bawang putih,bawang besar sehingga kekuningan.
-Masukkan daun kari dan rempah kari..umis sampai garing.
-Masukkan daging,kentang.isi air untuk empukkan kentang.
-Masukkan garam dan tunggu sehingga kering.
-kacau inti ini supaya tidak hangit..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan